Започна делото за клевета, което кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов

...
Започна делото за клевета, което кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов
Коментари Харесай

Кметът на Карлово съди кмета на Калофер за клевета

Започна делото за клюка, което кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов заведе против кмета на град Калофер Румен Стоянов, съобщи " Фокус ".

Районният съд в Пазарджик ще прегледа жалбата на Кабаиванов, в която той твърди, че на 10 октомври 2018 година в предаване, излъчено по една от националните малките екрани, кметът на град Калофер Румен Стоянов е направил изказване, съдържащо оскърбителен изказвания.

Изказването на Стоянов е било ориентирано към кмета на Карлово в качеството му на длъжностно лице, отговорно за привършване и отчитане на ремонтни действия по мемориален комплекс „ Христо Ботев “ в град Калофер.

Според Емил Кабаиванов в изявлението си Румен Стоянов е популяризирал клюка, че Кабаиванов е направил кражба на 300 000 лв., отпуснати целеви средства за ремонт на паметника. Тъжителят е предявил цивилен иск за породените му неимуществени вреди в размер на 5 000 лв., който през днешния ден съдът не одобри, защото взаимното му разглеждане с наказателното произвеждане ще утежни делото.

За идващото съвещание на 11 март са позволени четирима очевидци на Емил Кабаиванов и двама на Румен Стоянов. Съдът ще изиска от една от националните малките екрани записа от 10 октомври 2018 година, който е предмет на правосъдния спор сред двамата кметове.

Делото се гледа в Районен съд - Пазарджик след отказ на съдиите от Пловдив и разпределянето му служебно на съда в Пазарджик. Докладчик е арбитър Красимир Лесенски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР